Samenhuizen-bis zoekt winwinlening

Ben je op zoek naar een financiële participatie met een sociale meerwaarde? Dan is Samenhuizen-bis misschien wel iets voor jou!

We verbouwen de zolderverdieping van het hoofdgebouw van de Sint-Jorissite om tot elf studio’s met mezzanine voor niet-begeleide minderjarige asielzoekers, slachtoffers van mensenhandel en studenten. Naast de individuele studio’s komt er ook een gemeenschappelijke ruimte. Één studio wordt volledig toegankelijk voor bewoners met een beperking. In 2019 zouden de eerste bewoners al in de nieuwe studio’s kunnen intrekken! Door het samenbrengen van deze diverse groepen spelen we in op de noodzaak om op een inclusieve manier om te gaan met mensen van verschillende culturen en sociale achtergronden. Het uitbouwen van een netwerk van personen in een kwetsbare situatie is een essentieel onderdeel van het project. We willen immers vermijden dat de verschillende doelgroepen enkel begeleid worden door professionele hulpverleners of begeleiders. Dit project wordt opgezet met zes partners, waaronder Pag-asa, Minor Ndako en Baita.

Om dit project te realiseren zoeken we nog een naar extra lening. Daarom werken we graag samen met particuliere kredietgevers voor een winwinlening. Dit is een achtergestelde lening met een vaste looptijd van 8 jaar. Wij bieden 1% interestvoet én 100% sociale meerwaarde! Daarenboven krijg je een jaarlijkse belastingvermindering van 2,5% op het nog openstaande saldo. Ontvang je graag meer informatie? Neem dan vlug contact op met griet@deovermolen.be.